Aliments presentats pels països

Con-XIX-W

El països van exposar una gran diversitat de productes, materials i màquines: des de roba, objectes de decoració, màquines d’última tecnologia, mapes, mobles, i també aliments característics de la seva zona i novetats del sector agroalimentari. Alguns d’aquests productes són.

Catalunya va tenir 4 naus, situades entre els pavellons de Guipúscoa, Còrdova, Santander i França. Moltes empreses catalanes van tenir estant, i els productes d’alimentació hi van ser molt representats: farines, fideus, pasta de sopa, embotits, llonganissa de Vic, ametlles, avellanes, cigrons, faves, olives, conserves de carn, de peix i de verdures, torrons, galetes, xocolates, bombons i caramels, licor de Montserrat, vi dolç, vi sec, licors, anís, vins i vinagres. La província de Lleida va presentar oli i vins, i un periodista demanava que es repartissin llibrets amb les anotacions de les varietats d’olives i el graus.

Alemanya. Cafeteres, aparells de bany maria, vinagres, conserves, confiteria, bescuits, fruites confitades, vins i licors.

Àustria i Hongria. Sucre, cervesa, farina.

Anglaterra. Bacallà, oli de fetge de bacallà i mantega.

Bèlgica. Alcohols i ginebres, aperitius estomacals, licors Biter, conserves vàries, conserves de carn i de brou concentrat, i xocolates.

Estats Units. Cervesa.

França. Aparells de cuina, mostassa, te, fruites confitades i en conserva, licors, aperitius i vins, cervesa, rom, xampany, conyac, vinagre, caldo concentrat, pastís de fetge amb fruites, cafè, fècula, tapioca, glucosa, pastes d’Auvènia, pa i pastes, salaons, sucres, mel i bescuits.

Itàlia. Pasta de moltes menes, pasta de sopa, conserves, vins, moscatell i de Chianti, i postres.

Japó. Te, algues, confitura de prunes, peix sec, salsa de Tokaichi-Shoyu, salsa Sohichi i Satay, salsa de mongetes, bollos d’arròs, caramels, ganivets de cuina, vi d’arròs, mostres d’arròs i mostres de diversos tes.

Portugal. Olis, vins i pastes alimentoses.

Rússia. Vins, vodka, sucres, embotits, pernils fumats, caramels i xocolata.

Suècia i Noruega. Licors i cervesa.

Suïssa. Farina làctia Nestle i fècules.

Terranova. Bacallà, llaunes de llagosta i llaunes de salmó.

Uruguai. Gelatina de vedella estofada, extracte de carn líquida, blat i blat de moro.

Xina i Formosa. Arròs blanc, negre i vermell, i te. 

 Els productes espanyols van estar representats per les diverses províncies i ciutats. Granada va portar sucre de remolatxa i licor de cafè. Burgos va portar vins, mel, farina i xocolata. Càceres va portar formatges, cigrons, mel, vi i oli. Logroño va muntar un estant espectacular, segons les opinions de l’època, amb molts productes, com conserves, fruita seca, confiteria, llegums i cereals.

FONT: LA EXPOSICIÓN. Organo Oficial de la Exposición Universal de Barcelona, 1888. 20 d’octubre de 1888. Biblioteca Arús.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s